vrijdag 12 april 2024

Belerend

Van der Gijp is er klaar mee. Nou is hij dat wel vaker maar nu is hij er echt klaar mee. Deze keer met VI gasten Sam Hagens en Lilian Marijnissen. Beiden spraken Johan Derksen aan op zijn opmerking dat Tweede Kamerlid Habtamu de Hoop geen recht van spreken heeft om de friese taal te promoten, omdat hij geen echte Fries is. Gijp: 'Ik ben er allergisch voor om belerend toegesproken te worden. Zodra iemand dat doet, zeg ik: ‘Hallo, even anders nu..Ik ga iemand toch niet belerend toespreken? Daar heb ik totaal geen behoefte aan.'

De heren van VI strooien 5 dagen per week hun vaste wijsheden over vrouwtjes, meisjes, woke, voetbal, politiek, journalistiek en sex de ether in. Ze weten precies wie een leuk grietje is en wie een verschrikkelijk wijf is. Ze weten precies wat wel en niet moet kunnen. Ze weten precies wat een geweldige grap is, wie zich aanstelt, welke gozer zijn bek moet houden en wie hem open mag doen, wat wel ergens over gaat of wat nergens over gaat. Ze weten precies waar anderen tegen moeten kunnen. Ze weten precies wanneer iemand arrogant is, ze weten precies wanneer iemand (vaak een dametje, een vrouwtje, een grietje of een meisje) overdrijft, aandacht wil trekken, wel of niet oprecht is. Ze weten precies wanneer iets wat ze zeggen anders bedoeld is als hoe het overkomt op anderen.

Precies

Behoefte of niet, zij hebben er zelf geen enkele moeite mee om belerende uitspraken te doen. Soms met een lachje of quasi laconieke houding en door net te doen of ze zichzelf niet serieus nemen..Waardoor het alleen maar lijkt of ze niet belerend zijn.
 
Het is maar net hoe je het verpakt.













































Geen opmerkingen:

Een reactie posten