vrijdag 28 juli 2017

Vermaak


Als het nummer 'YMCA' van The Village people uit de boxen schalt is de meneer van 70+ niet meer te houden. Hij doet zeker niet onder voor de kinderen op de dansvloer als hij zijn armen en benen de vrije loop laat.  

Animatie op de camping op een zwoele zomeravond waar je op het terras zwarte koffie met een dot spuitslagroom krijgt als je een cappuccino bestelt. De familie voor ons doet zich te goed aan een mega hamburger en de moeder van het gezin gaat helemaal los met de bijgeleverde patatjes die ze, voordat zij ze in haar mond stopt, minstens 10 keer in de mayonaise draait. 

Een gezellige drukte waar jong en oud, al dan niet verbrand door de zon, door elkaar heen sjouwt. Een mevrouw met een rode jurk, die een aantal keren door ons beeld loopt, wordt door mijn vriendin en mij bijgeschreven in het rijtje ‘leuke vrouw’, als we beiden tegelijkertijd tot die conclusie komen. Een klein meisje brengt vertedering als ze in haar piratenlook langs ons huppelt en we ons realiseren dat het wel heel erg lang geleden is dat ons eigen kroost die leeftijd had. 

Ondertussen wordt de dansende meneer door zijn vrouw gesommeerd om mee te komen naar hun caravan als zij besluit dat het genoeg geweest is voor vanavond. Zonder enige vorm van protest loopt hij als een mak schaap achter haar aan. Hij zal wel eens vaker met dit bijltje gehakt hebben, weten dat tegenstribbelen geen enkele zin heeft en averechts zal werken. Na dit tafereel besluiten wij dat het ook welletjes is en we prima zijn vermaakt. Daar hadden we dat animatieteam helemaal niet voor nodig overigens. 

 Village People Want To Know Y


Geen opmerkingen:

Een reactie posten