zaterdag 11 februari 2017

Veertigplussers kunnen feesten

Met een groepje van twee hooggehakte collega's en drie, die de lat iets minder hoog leggen, lopen we in de koude avond richting restaurant Het Zwarte schaap waar we uiterst vriendelijk worden ontvangen. Na een korte wachttijd aan de bar mogen we plaatsnemen aan een mooie tafel in het midden van de zaak. Het is er gemoedelijk en sfeervol, een perfecte start voor een gezellige avond uit. Zowel de proeverij van verschillende gerechtjes, als het hoofdgerecht met o.a. mixed grill, forel en bruschetta's en het hemelse nagerecht van een soort van appeltaart met slagroom worden met smaak genuttigd. Dit alles om een bodem te leggen voor de hoofdact van vanavond, de dansavond voor 40 plussers, het zogenaamde '40up'.

Na wederom een koude wandeling bereiken we de Oosterpoort, waar het festijn zich bevindt. Het is er al aardig vol met mannen en vrouwen van middelbare leeftijd die zich wanen in hun jeugd. Als we de grote zaal bereiken is het knap lastig om een plekje te bemachtigen, waar we onze danspasjes en dito armbewegingen de ruimte kunnen geven. Ik zie een oud-collega, die ik zeker 10 jaar niet heb gezien en het weerzien is, net als de zaal , warm en gemoedelijk. Eén van mijn huidige collega's, die ook mee is vanavond, denkt hem toch zeker ergens van te kennen maar beiden zullen er deze avond niet achter komen waarvan. Dit is overigens geen reden om het niet gezellig te hebben met elkaar, de gedraaide nummers zijn een feest van herkenning en vrijwel alle genres komen aan bod. Het is genieten op en top en het cliché dat muziek verbroedert wordt weer eens bevestigd.

Een naar zweet geurende meneer, met roze blouse, die meent zich bij ons in de buurt te moeten ophouden is een goede reden om iets verder naar het podium op te rukken waar we ook nog eens meer ruimte hebben onze swingkwaliteiten te benutten.  Een dame, met haar mouwloze en omhoog kruipende glittertopje, dat er voor zorgt dat haar 40 plus buik steeds in ons gezichtsveld komt, wordt door ons kostelijk aanschouwd en geanalyseerd. Een ruige rocker, die uit de menigte opdoemt, wordt haar danspartner en samen hebben ze zichtbaar plezier in dit gedeelte van de balzaal. Noem het naïef of illusionair maar de setting van deze avond zou de basis moeten zijn voor elke vorm van samenzijn, relaxt en sympathiek.

Als de late uurtjes zich aandienen wordt het tijd om naar huis te gaan. De voetjes, met of zonder hakken, zijn aardig op de proef gesteld en moeten nog even mee maar nu in wandeltempo naar de geparkeerde auto's. De eventuele naweeën hiervan nemen we voor lief als we terugkijken op een onvergetelijke avond met prima gezelschap!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten