maandag 9 oktober 2017

Terug naar Terschelling

De zweetplekken, die zijn trui doordrenken en getuigen van een koortsig lichaam weerhouden Hessel er niet van om zijn vaste plaats op het podium te bestijgen en zijn publiek te bedienen van een breed scala aan covers en eigen werk. Dochter Tess treedt ook toe en laat haar muzikale talenten samen met haar vader aan de gasten horen. Het duurt maar even of de lichaamstemperatuur van 39 graden (plus een beetje) van de zanger wordt gelijk getrokken met de warmtegraad in het gezellige zaaltje waar in no time het dak er af wordt gespeeld. Klassiekers als 'Malle Babbe" en 'Iedereen is van de wereld' dragen hieraan bij en het feestje wordt letterlijk op grote hoogte gehouden als een aantal van ons het optreden staande op stoelen aanschouwt en al swingend de glazen heft

Het eerste weekend van oktober breng ik samen met een aantal collega's door op het mooie Terschelling. Pension de Berg in Midsland wordt ons hoofdkwartier en van daar uit worden de activiteiten gepland. De eerste dag staat in het teken van fietsen huren, borrelen bij de Walvis, friet eten en een gezellig samenzijn aan de lange keukentafel. De overheersende regenbuien van de tweede dag zijn niet fijn maar worden getrotseerd als we door de duinen een wandeltocht naar West aan Zee maken om warm onthaald te worden door het personeel van het gelijknamige paviljoen. Gezelligheid wordt omlijst met cappuccino, thee en al dan niet huisgemaakt, overheerlijk gebak. Dat laatste is de aanzet voor een discussie over vrouwenlijven van rond de vijftig, die nog best te corrigeren zijn door allerhande, ondersteunende kledij maar ook gekoesterd mogen worden als ze daar vrij van komen. Een strak lichaam behoort tot het verleden en is helemaal niet erg zolang het hoofd erboven maar met het verouderingsproces mee beweegt. Plat gezegd 'een barbielijf onder een ouwe kop' is not done!

Met volle magen starten we de terugweg over het strand waar de wind ons via opgedroogde megakwallen naar huis blaast. De zee is onstuimig en als we opnieuw verrast worden door een aantal regenbuien, die ons tot op het bot bevochtigen, houdt onze 'mindful' houding ons op de been. Als verzopen katjes ploffen we neer op de bank in ons onderkomen en laten we ons opwarmen door hete thee en een dito douche. Met dikke sokken beginnen we aan de borrel om ons daarna met een taxi naar Hoorn te laten brengen waar we in de Groene Weide van een heerlijke maaltijd genieten. Het feestje wat we na het optreden van Hessel op de dansvloer uitbundig vieren loopt al tegen zijn eind als een aantal mannen toenadering zoekt en - blijkbaar om indruk te maken -  zich uitgeeft voor medici. Het uitgedeelde visitekaartje verraadt hen als er 'medische' specialisten in plaats van het correcte 'medisch' op vermeld staat. Tot het taxibusje ons weg brengt wijken de heren niet van onze zijde. Thuis volgt er nog een korte afterparty en als we eenmaal ons bed hebben opgezocht is een tweetal onder ons zo hyper dat slapen nog niet aan de orde is. Dan maar even met  lach en kaakspieren de hilarische avond evalueren om tegen 4.00 toch nog een klein tukje te doen.

De volgende ochtend maken we ons na een frisse douche en overheerlijke broodjes op voor een fietstocht. De regen is eindelijk gestaakt en de temperatuur is met weinig wind erg aangenaam. Via de bossen en door de duinen langs het strand is deze activiteit na de natte ellende van de dag ervoor een verademing. De tussenstop maken we in West Terschelling waar we ons opnieuw laten verleiden tot gebak met een warm drankje. Een korte wandeltocht daarna doet ons in een duinpan belanden waar de zon ons vertroetelt en de neerslag van gisteren volledig compenseert. De sneldienst brengt ons aan het eind van de middag weer naar het vaste land.

Hessel heeft gelijk, terugkomen doen we zeker!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten