zondag 20 augustus 2017

Gedrevenheid, een vak apart

Al enige tijd discussiëren wij thuis over een goeie metamorfose van onze huiskamer waar we in mei van dit jaar een serieuze start mee hebben gemaakt. Gaandeweg dit proces kwamen we in de wereld van raamdecoratie terecht. Nadat we min of meer tot het democratische besluit waren gekomen dat er roljaloezieën moesten komen, gingen we op tournee langs verschillende woonwinkels en bouwmarkten waar we ons lieten voorlichten op dit voor ons onbekende gebied. Soms werden we geprikkeld en geïnspireerd tot licht enthousiasme maar nooit werden we compleet geraakt door het aanbod en de benadering door het personeel in de zaken die we bezochten. 

Toen we met dit zelfde gevoel een aantal weken geleden Decokay in Roden binnen liepen en daar wat rondsnuffelden werden we al snel aangesproken door één van de dames die daar werkzaam is. Al snel kwamen we er achter dat zij oprecht mee wilde denken met onze make over. Aan de hand van een getekende plattegrond van onze huiskamer waarbij rekening werd gehouden met lichtinval en de plek van de tv volgde een kleuradvies voor twee soorten muurverf die een mooie basis zou kunnen vormen voor de keuze van jaloezieën en overgordijnen. Alle mogelijke kleurencombinaties die zij aanbood - op geen enkele manier opdringerig - via verscheidene stalen gordijnstof, passeerden de revue. De tijd die zij nam om ons op weg te helpen, te enthousiasmeren en een beeld te geven van de mogelijkheden en die bij ons te laten landen was opvallend. Door haar gemeende betrokkenheid en bevlogenheid voor haar vak, die zij op ons over bracht, werden we steeds enthousiaster. Met een gordijnstof, kaartjes met muurverf en een boek met stalen roljaloezieën togen we weer naar huis. 

Afgelopen zaterdag zagen we haar weer. In de vakantie hadden we één en ander laten  bezinken en waren we tot de conclusie gekomen dat we niet voor de roljaloezieën zouden kiezen maar dat leuke vouwgordijnen ook een goed alternatief zouden kunnen zijn. Met dat gegeven dook ze onmiddellijk weer in de verschillende soorten en kleuren die er zijn op dit vlak. Ik had op haar verzoek foto's en een filmpje van onze huiskamer gemaakt en hiermee kreeg zij nog een beter beeld om te komen, uiteraard in samenspraak met ons, tot de mooiste mogelijkheden voor raamdecoratie. Met een emmer muurverf, een hoofd vol nieuwe inspiratie, een prijsopgave maar vooral een goed gevoel liepen we na ruim anderhalf uur over de drempel richting onze auto. Deze dame heeft gevoel voor stijl, niet alleen op het gebied van wonen maar ook op de manier waarop zij haar klanten aanvoelt. Klantenbinding, niet op een zakelijke manier maar vanuit haar hart. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten