woensdag 30 augustus 2017

Jinek, Eva

"Jullie worden gegarandeerd plat geappt vanavond." Ze staat voor ons en terwijl ze dit zegt maken haar handen een resolute zwaai beweging. Bij binnenkomst in de studio kregen we deze zitplaatsen door een aardige gastvrouw toegewezen en omdat we pal achter de presentatrice zitten is de kans groot dat we vaak in beeld zullen zijn tijdens de uitzending. Ik ben samen met één van mijn zoons, zijn kameraad en zijn moeder.

Een avondje Jinek in de Westergasfabriek in Amsterdam. Eva is zichtbaar goed gehumeurd en oprecht blij dat haar publiek aanwezig is want zonder dit waren haar uitzendingen niet wat ze nu zijn. Het is nog vijftien minuten voor de uitzending en Eva oefent met ons nog even een 'alles uit de kast maandagavond' applaus. Na twee keer oefenen is ze dik tevreden en wenst ons een fijne uitzending. Terwijl de regisseur ons nog enkele instructies geeft over o.a. de autocue en dat wij vooral niet actief met onze lippen mee mogen lezen, omdat dit voor de kijkers thuis aanstootgevend kan zijn, laat Eva nog snel haar make up bijwerken. De gasten voor vanavond, o.a. Sophie Hilbrand, Owen Schumacher en André Hazes junior zijn inmiddels welkom geheten en zitten al rond de tafel. De studio is klein en gemoedelijk. De regisseur telt af en de uitzending kan van start gaan.

Tijdens de filmpjes, die tussen de gesprekken door vertoond worden en de mensen thuis op datzelfde moment geen beelden van de studio zien is het een hilarische toestand tussen Eva en haar gasten. Hoewel wij niet kunnen horen wat er gezegd wordt voert de humor de boventoon, waarin Eva de hoofdrol speelt. Echter, zodra de fragmenten eindigen, is ze weer in haar rol en een presentatrice die haar functie met grote professie uitvoert. Haar accent met Amerikaanse invloeden is altijd fraai om te horen maar vooral als ze dat en wat als 'dot' en 'wot' uitspreekt is dit absoluut een streling voor de oren. Haar glas wordt buiten beeld met regelmaat bijgevuld met bier, 0.0 en op het tafeltje naast haar liggen de keelsnoepjes klaar voor eventuele calamiteiten rond haar stem.

Eva houdt van het begin tot het eind de regie, is welgemeend geïnteresseerd, niet bang om emoties te tonen en in staat om met haar aanstekelijke lach een luchtige tafelsfeer te creëren. De uitzending vliegt om en naderhand is er nog een kleine afterparty als iedereen die dat maar wenst met haar op de foto mag. Zij neemt hiervoor uitgebreid de tijd en levert graag een bijdrage aan een mooie en blijvende herinnering aan deze avond. In de bar bij de studio volgt nog een gezellig samenzijn en rond half 1 vertrekken we weer richting het noorden.

Eva heeft gelijk. De appjes, inclusief screenshots van mijzelf in de studio, stromen binnen.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten